Throwback Game of the Week trivia answers

01/01/2005

Raiders Trivia

1. Who holds the Raiders record for passing yards in a single game?
a. Ken Stabler  
b. Tom Flores
c. Cotton Davidson
d. JaMarcus Russell

 Answer: Cotton Davidson passed for 427 yards on Oct. 25, 1964.

2. Which player holds the Raiders record for most playoff games played?
a. Gene Upshaw
b. Art Shell
c. Ray Guy
d. Fred Biletnikoff

 Answer: Upshaw played in 24 postseason games during his Hall of Fame career.

3. How many times have the Raiders shut out an opponent during the regular season?
a. 5
b. 11
c. 18
d. 24

 Answer: The Raiders have 18 shutouts with the most recent one coming on Dec. 28, 2002 when they beat the Chiefs, 24-0.

4. Who holds the Raiders record for rushing yards in a season?
a. Marcus Allen
b. Clem Daniels
c. Pete Banaszak
d. Mark van Eeghen

 Answer: Allen rushed for 1,759 yards in 1985. 

5. Which Raiders owns the team mark for points in a season?
a. Marcus Allen
b. George Blanda
c. Jeff Jaeger
d. Art Powell

 Answer: Jaeger’s 132 points in 1993 remain a team record.

Chiefs Trivia

1. Whose team record did Tony Gonzalez tie last year when he registered his third career 1,000 receiving yards season?
a. Stephone Paige
b. Carlos Carson
c. Otis Taylor
d. Eddie Kennison

 Answer: Carson had 1,000-yard seasons in 1983, 1984 and 1987.

2. Who kicked the longest field goal in Chiefs history?
a. Pete Stoyanovich
b. Jan Stenerud
c. Lawrence Tynes
d. Nick Lowery

 Answer: Lowery kicked a club-record 58-yard field goal twice; the last time came against the Raiders in 1985.

3. Who was the first Chiefs’ running back to rush for 200 yards in a game?
a. Mike Garrett
b. Joe Delaney
c. Barry Word
d. Larry Johnson

 Answer: Word had 200 yards against the Detroit Lions on Oct. 14, 1990.

4. Who holds the team record for consecutive games with a touchdown pass?
a. Len Dawson
b. Steve DeBerg
c. Elvis Grbac
d. Trent Green

 Answer: Grbac threw a TD pass in 15 straight games in 1999 and 2000.

5.  Which Chiefs player owns the record for most points in a game?
a. Jan Stenerud
b. Priest Holmes
c. Abner Haynes
d. Larry Johnson

 Answer: Haynes had 30 points against the Raiders on Nov. 26, 1961.

Back to news